Najlepsze horrory :). Strona: 22

Dodano: 2009-09-28 15:34

film "Lusta" jest według mnie jakiś taki dziwny... Nie przypadł mi do gustu.
A codo horrorów to można by dodać jeszcze "Psychozę" A. Hitchcocka i "Dziewiąte wrota"(ahh ten Johnny Depp ) :roll:

Dodano: 2009-09-28 15:47

Dziewiate Wrota fakt swietny film :)
to hm bym jeszcze dodal do horrorow Delikatna, Sierociniec, Klatwa 3, Mroczne Szczatki i Krwawe wizje :)

Dodano: 2009-09-28 16:24

Pewnie powtórzę - Omen, Kruk (czy jakiś inny ptak), Egzorcyzmy Emili Rołz - czy jak to szło - Dzieci kukurydzy - to klasyki, które oglądałam w podstawówce i po których bałam się iść spać, a nawet postawić nogi na ziemię z fotela.

Teraz przeraża mnie już tylko jeden serial - mrozi krew w żyłach - Klan :!:

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-09-28 17:02

8O MIRRORS (Lustra) to dziwny film :roll: hmm... być może,mi się podoba ma wszystko czego potrzebuje dobry horror (thriller) czyli: napięcie,akcje,wystarczającą porcję niepokoju,powiedziałbym nawet lęku (grozy) :wink:

a co powiecie na to :arrow: WHITE NOISE (Głosy) część pierwsza 8) film który także uważam za bardzo dobry :lol: rzecz gustu oczywiście 8)

WHITE NOISE (Głosy)

Jonathan Rivers jest zdolnym i uznanym architektem. Pewnego dnia jego spokojnym życiem wstrząsa tragedia. W niewyjaśnionych okolicznościach najpierw znika a później umiera jego żona. Jakiś czas po tym wydarzeniu odzywa się tajemniczy mężczyzna twierdzący, że ma dowód na to, że duch jego żony przebywa cały czas na tym świecie starając się nawiązać kontakt z mężem...

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-09-28 18:31

Hardkill , musze przyznać, że po obejrzeniu trailera jestem skłonna obejrzeć ten film, gdyż zapowiada się ciekawie...

Dodano: 2009-09-28 18:34

LUSTRA I GŁOSY? Twardzielu,oba te filmy warte są czasu. 8)

Dodano: 2009-09-28 18:40

DEMONEMOON mi się podobają :lol: choć wiem i to naturalne że nie każdemu oba te filmy, muszą przypaść do gustu :wink:

Dodano: 2009-09-28 18:59

HardKill napisał(a):
DEMONEMOON mi się podobają :lol: choć wiem i to naturalne że nie każdemu oba te filmy, muszą przypaść do gustu :wink:

Przecież nie napisalem ze są drętwe,idzie sie wkręcic,szczególnie film GŁOSY porusza ciekawa tematyke,ktora ponoc nie jest wyssana z palca.

Dodano: 2009-09-28 19:09

Noo wiem że nie napisałeś że są drętwe :wink: faktycznie GŁOSY poruszają bardzo ciekawy wątek.

A pro po horrorów :D już zacieram rączki :wink: FREDDY nadchodzi :twisted:

1.2.3.4......Freddy wraca tu..... nie zaśniesz dziś :evil:

Przed laty Freddy Krueger stał się ofiarą linczu, oskarżony przez dzieci o okrutną zbrodnię. Po latach grupa nastolatków zaczyna miewać śmiertelne koszmary senne, w których prześladuje ich tajemnicza, poparzona postać. Jedyną nadzieją na przetrwanie jest rezygnacja ze snu.

Obraz wejdzie do kin w przyszłym roku. Jest rebootem słynnego "Koszmaru z ulicy Wiązów" Wesa Cravena. Tym razem reżyseruje Samuel Bayer, nagradzany autor teledysków (nakręcił m.in.: "Smells Like Teen Spirit" Nirvany).

Info: www.filmweb.pl

Dodano: 2009-09-29 12:58

strach się bać ;d

Dodano: 2009-09-29 13:43

DEMONEMOON napisał(a):
LUSTRA I GŁOSY? Twardzielu,oba te filmy warte są czasu. 8)

Potwierdzam

Dodano: 2009-09-29 13:45

hmm ja bym jeszcze z horrorow polecil Czerwona Róża :)
dobry film :)

najlepsze horrory Dodano: 2009-09-29 17:28

Ja obstawiam na "Martwicę Mózgu" Petera Jacksona.
Jaja do potęgi!
Choć z poważniejszych rzeczy to wszystko co zrobił w latach 20tych Tod Browning , czyli : "London After Midnight", "Devil Doll","Freaks" czy "Dracula" z Belą Lugosi.

Dodano: 2009-09-29 17:29

ravenheart99 napisał(a):
"The Eye" z Albą w roli głównej

Szczerze mówiąc w porównaniu z oryginalną, amerykańska wersja była do d... Jawi się jedynie jako marny straszak, odarty, z obecnego w wersji braci Pang, klimatu wzajemnego przenikania się życia i śmierci.

PS. Jeśli nie widziało się oryginału, to i wersja made in USA obleci...[/quote]

Szczerze mówiąc nie widziałam oryginału, ale z pewnością to kiedyś zrobię :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Re: najlepsze horrory Dodano: 2009-09-29 17:46

Dementia napisał(a):
Ja obstawiam na "Martwicę Mózgu" Petera Jacksona.

ojjj tak 8)

najlepsze horrory Dodano: 2009-09-29 18:20

No jeszcze dorzucę "Martwe zło 2" - Killerów dwóch!

Dodano: 2009-09-30 06:26

Cała trylogia Martwego zła jest świetna. Z horrorów jeszcze Thing Carpentera :)

Dodano: 2009-09-30 06:44

Nie do końca horror, nie do końca komedia. Podteksty feministyczne i zabawne metafory.
Ginger Snaps.
Cała trylogia :lol: :roll:

Dodano: 2009-09-30 19:49

Frontier(s).

Zdecydowanie interesujący.

Dodano: 2009-09-30 21:24

a pro po Frontier(s).

Martyrs (Skazani na Strach)

kolejne dobre europejskie mocne kino.

Dodano: 2009-09-30 22:35

Gówno. Fabuła się nie klei. I niepotrzebna ku temu sieczka. Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zdecydowanie lepiej aby europejskie kino na takich beznadziejnych filmach się nie opierało.

Po za tym - Francuzi kręcić horrorów nie umieją, i nie będą tego potrafić w ogóle.

Dodano: 2009-10-01 02:01

No i zgadzam się w 100 % Francuzi niech sobie dadzą spokój lipa

Nie masz po co żyć żyj innym na złość

Dodano: 2009-10-01 04:12

All napisał(a):
Gówno. Fabuła się nie klei. I niepotrzebna ku temu sieczka. Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zdecydowanie lepiej aby europejskie kino na takich beznadziejnych filmach się nie opierało.

Po za tym - Francuzi kręcić horrorów nie umieją, i nie będą tego potrafić w ogóle.

Wrzuć jakis film bo na razie z tego co widze potrafisz tylko pierdolić i krytykowac hehe :wink:

MARTYRS?-dziwne francuskie kino,jeden z horrorów przy którym dotrwałem do konca,przede wszystkim duza dawka realizmu
Z zakręconych francuzkich filmików polecam-SHEITAN-specyficzny czarny humor

Dodano: 2009-10-01 08:41

Martyrs (Skazani na Strach)
Udało mi się dotrwać do końca tego filmu. Prawdą jest, że sceny w tym filmie są realistycznie przedstawione. Mnie osobiście film się podobał.

Dodano: 2009-10-01 09:18

Xarthicus napisał(a):
i ja tez cos dorzuce :)
Obcy 1 - 4, Avp i Avp2, Lustra, Hostel, Silent Hill, The Amitiville, Bloodrayne, Underworld, Blade 1-3 i cos tam jeszcze bylo ale zapomnialem

Jak na moje to dziwny gust... Hostel to bardzo niska półka w tym gatunku, Silent Hill, jak dla mnie jeden z najnudniejszych horrorów jakie widziałem, Bloodrayne, Underworld i Blade'y to akcja/fantasy ino z wampirkami i wilkołakami, z horroru jako takiego nic tam nie ma (no i jeszcze można wspomnieć, że ten pierwszy to straszne ścierwo... a grę lubię bardzo).

A Czerwona Różna tam później wymieniona była by lepsza, gdyby zrobili z tego jeden 2 godzinny film.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło